Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Gruodžio » 22

Po potvynių ir nuošliaužų Santa Katarinoje, Brazilijoje, žuvo 2 žmonės

Smarkios liūtys sukėlė potvynius ir nuošliaužas Santa Katarinos valstijoje Brazilijos pietuose.

Valstijos civilinė gynyba pranešė apie lietaus sukeltus sugriovimus, potvynius ir nuošliaužas 6 Jaragua do Sul, Ilhotos, Itapemos, Porto Belo, Penos ir Camborio savivaldybėse. Iš viso beveik 190 žmonių buvo priversti palikti savo namus. Civilinė gynyba teigė, kad dėl sudėtingų oro sąlygų sunku įvertinti padarytą žalą, o nukentėjusių ir perkeltųjų asmenų skaičius greičiausiai dar padidės. Laukiama daugiau stiprių liūčių.

Camboriu savivaldybė yra viena iš labiausiai nukentėjusių teritorijų. Karinės priešgaisrinės tarnybos ir Civilinės gynybos ir apsaugos sekretoriato duomenimis, apie 60 proc. savivaldybės teritorijos yra užlieta. Per 24 valandas iki 2022 m. gruodžio 20 d. iškrito 259,3 mm lietaus.

Ugniagesiai atliko daugiau kaip 200 gelbėjimo operacijų. Apie 90 žmonių yra apgyvendinti avarinėse prieglaudose. Smarkios liūtys taip pat sukėlė daugybę nuošliaužų Morro do Encano ir Tabuleiro bei Monte Alegre vietovėse. Du jauni vyrai žuvo po to, kai nuošliauža palaidojo namą Jardim Alianza mieste. Dar vienas namo viduje buvęs asmuo buvo sužeistas.

Stiprios liūtys ir potvyniai kai kurias valstijos dalis užklupo nuo lapkričio pabaigos. Gruodžio pradžioje pranešta apie du žuvusius žmones. Nuo gruodžio 04 d. nukentėjo 32 savivaldybės, iš kurių 30 paskelbė nepaprastąją padėtį. Iš viso valstijoje nukentėjo 16 350 žmonių, o 1077 žmonės buvo priversti palikti savo namus.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:22 Receptai – Patiekalai Skanūs bulviniai blynai su morkomis

Skanūs bulviniai blynai su morkomis. Bulvinių blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

31.08.2019 laikas 16:20 Receptai – Patiekalai Minkščiausi ruletukai su obuoliais, skubant: ilgai neužsilaiko

Dalinuosiu skanių obuolių roletų receptu! Jų pagrindą sudaro tešla su grietine, kuris puikiai papildo sotų ir kvapnų obuolių įdarą. Būtinai išbandykite!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
14.05.2024 laikas 10:00 Daugiau nei 1600 metų senumo paslaptinga geležies kolona glumino mokslininkus: atsirado versija
Ši paslaptinga geležies kolona Indijoje buvo veikiama gamtos stichijų daugiau nei 1 600 metų. Tad kodėl ji niekada nerūdijo? Ar gali geležinė konstrukcija stovėti 1 600 metų ir nerūdyti, nors buvo veikiama gamtos stichijų?...

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:40 Atrasta įkaitusi planeta, karštesnė už daugelį žvaigždžių
Kalifornijos Riversaido universiteto astrofizikas Stephenas Kane'as (Stephen Kane) ir jo komanda, naudodami TESS erdvėlaivio duomenis, atrado uolėtą planetą, kuri tiesiog švyti išlydyta lava.

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:25 Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys
Archeologai, atlikdami tyrimus Egėjo rūmuose šiaurės Graikijoje, aptiko Aleksandro Didžiojo vonios kambarį. Žinoma, kad garsusis karvedys šiuose rūmuose praleido vaikystę.

Skaityti daugiau