Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Žmonės » 2022 » Spalio » 29

Sulaukęs 94 metų mirė nešvariausias pasaulio žmogus

Grubi patarlė "daugiau purvo, daugiau veido" dažnai taikoma tiems, kurie pernelyg rūpinasi švara. Net gydytojai pripažįsta, kad vaikai, kurie nuo vaikystės buvo kruopščiai saugomi nuo purvo, dažniau serga astma.

skalbimas, ilgaamžiškumas, purvas, imunitetas, Iranas, Amu Hadžis

Neskatiname nešvarumo, tačiau gali būti, kad kai kurias šiuolaikines ligas sukelia perdėtas rūpinimasis švara.

Šiaip ar taip, neseniai Irane mirė žmogus, kuris nesimaudė dešimtmečius, tariamai mažiausiai 50 metų (kiti šaltiniai teigia, kad visus 70 metų), ir jis mirė sulaukęs 94 metų! Teigiama, kad iki pat pabaigos jis nesirgo.

Iranietis Amu Hadžis jau seniai žinomas pasauliui, žurnalistų pramintas "purviniausiu pasaulio žmogumi", nes aktyviai vengė higieniško gyvenimo būdo ir net susinervindavo, kai kaimo gyventojai bandydavo atnešti jam naminio maisto, švaraus vandens ir kokią nors pagalbą.

Amu Hadži gyveno nedidelėje purvinoje trobelėje Dedžgos kaime Farso provincijoje. Namelį jam pastatė vietiniai gyventojai, tačiau iki tol jis neturėjo jokio namo.

Jis nesimaudė vien dėl ideologinių priežasčių, nes manė, kad prausimasis gali sukelti ligas ir mirtį. Sklinda gandai, kad jaunystėje jam nutiko kažkas sukrečiančio, dėl ko jis pradėjo gyventi kaip purvinas eremitas.

Jis niekada neturėjo nei žmonos, nei vaikų, o jei ir buvo likę giminaičių, tai tik tolimi. Jis valgė tai, ką rasdavo pakelės šiukšlynuose, ir skardine gerdavo vandenį iš balų. Vienu metu jis buvo užsikrėtęs kirmėlėmis, bet net ir jomis sirgdamas buvo neįtikėtinai sveikas - tai pripažįsta ir vietiniai gyventojai, ir gydytojai.

skalbimas, ilgaamžiškumas, purvas, imunitetas, Iranas, Amu Hadžis

Likus keliems mėnesiams iki mirties vietiniai gyventojai pagaliau įtikino jį išsimaudyti (kituose šaltiniuose teigiama, kad jie jėga nuvedė jį prie upės ir išsimaudė), ir ši maudynė jam galėjo būti lemtinga. Teigiama, kad po to jis nusilpo ir galiausiai mirė.

Poilsiautojas pramogaudavo rinkdamas gyvūnų išmatas, jas džiovindamas ir rūkydamas tabaką iš pypkės. Mėgstamiausia jo miegojimo vieta, kaip pranešama, buvo skylė žemėje, nors kaimo gyventojai jam buvo pastatę namelį.

Nors jo drabužius dengė storas purvo sluoksnis, Hadži stengėsi, kad barzda neaugtų per ilga, ir reguliariai ją kirpdavo ant atviros ugnies.

Jis taip pat šiek tiek rūpinosi savo išvaizda, nes mėgo žiūrėti į savo atspindį automobilių veidrodėliuose.

Jį nuolat lankė žurnalistai, kad nufotografuotų ir duotų interviu, ir jis pasakojo, kad kartais kas nors į jį mėto akmenis ir iš jo tyčiojasi, tačiau dauguma vietinių gyventojų jį gerbia ir stengiasi netrukdyti jo gyvenimo būdui.

Parazitologijos profesorius daktaras Gholamreza Molavi, kuris ištyrė, ar Ama Haji neturi kirmėlių, įtaria, kad Haji pavyko išlikti tokiam sveikam, nes dėl jo gyvenimo būdo susiformavo itin stipri imuninė sistema.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.06.2019 laikas 20:43 Receptai – Patiekalai Minkštos varškės spurgos

Senas labai skanių, minkštų varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos.

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:13 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai žaizdoms gydyti

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žaizdos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai žaizdoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, receptai žaizdoms...

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Vočių, furunkulų gydymas liaudies medicinoje, Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui, receptai votims gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
14.05.2024 laikas 10:00 Daugiau nei 1600 metų senumo paslaptinga geležies kolona glumino mokslininkus: atsirado versija
Ši paslaptinga geležies kolona Indijoje buvo veikiama gamtos stichijų daugiau nei 1 600 metų. Tad kodėl ji niekada nerūdijo? Ar gali geležinė konstrukcija stovėti 1 600 metų ir nerūdyti, nors buvo veikiama gamtos stichijų?...

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:40 Atrasta įkaitusi planeta, karštesnė už daugelį žvaigždžių
Kalifornijos Riversaido universiteto astrofizikas Stephenas Kane'as (Stephen Kane) ir jo komanda, naudodami TESS erdvėlaivio duomenis, atrado uolėtą planetą, kuri tiesiog švyti išlydyta lava.

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:25 Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys
Archeologai, atlikdami tyrimus Egėjo rūmuose šiaurės Graikijoje, aptiko Aleksandro Didžiojo vonios kambarį. Žinoma, kad garsusis karvedys šiuose rūmuose praleido vaikystę.

Skaityti daugiau